SMAK i smaki czynią nas koneserami w wielu aspektach życia.
Nie dotyczą tylko jedzenia i jego kompozycji.
Dotyczą stylu życia.
Są związane z osobistą aktywnością, poszukiwaniem własnych zainteresowań i pasji, a także z upodobaniem piękna i żywotności.
- Smakowanie, dobór, kompozycja, styl, kolorystyka, rytm, wdzięk cechują osoby o wyższym poziomie potrzeb wewnętrznych.
- SMAK to też bogactwo, kultura i jasność języka.
Swoboda wyrażanie siebie i zainteresowanie kontaktami z interesującymi i twórczymi osobami oraz ich dziełami.
Lotność umysłu, twórcza inwencja, inteligencja, to cechy tych osób, które są aktywne, innowacyjne i odkrywcze – są prekursorami.
Subtelność, takt, wyczucie, przyjazny ton, błyskawiczne zrozumienie, bystrość, celne riposty, metafory i barwność są ich domeną.
Tworzą zazwyczaj naturalne elity.
Przeciwieństwem są tłumy hałaśliwych, pospolitych obij boków, których rozpoznasz po wrzaskliwym języku.
Rozpanoszyli się niestety, więc warto ich i ich język potraktować z góry, spokojnie i z dystansem.
# Warto uczestniczyć, bywać, korzystać, rozwijać różnorodne smaki życia.
# Warto stworzyć swój wyjątkowy i unikalny styl.
Teraz Jest właściwy i korzystny czas na to.